Raamfolie

Met de transparante eigenschappen van een breed assortiment speciale raamfolies bereiken wij interessante en creatieve effecten op uw glaswanden in of aan uw pand. Snijteksten geven uw boodschap duidelijk weer op een etalageruit. En wat dacht u van een full-colour print op de ramen? Een geweldige manier om emotie weer te geven en de mensen stil te laten staan. Raamfolie kan ook de toepassing hebben om uw werkruimte van inkijk te vrijwaren. Met de speciale one-way-vision folie kunt u wel naar buiten kijken maar omgekeerd kan dit niet.

Veiligheidsfolie

Als de veiligheid van mensen centraal staat in een omgeving met ramen of glazen deuren, mag glasbreuk nooit tot verwondingen leiden. Denk bijvoorbeeld aan zorginstellingen, kinderdagverblijven, evenementenlocaties,openbare gebouwen of voedingsindustrie. Wanneer u veiligheidsfolie aanbrengt op het glas, zal dit niet versplinteren of scherven opleveren.

De mensen die in een gebouw verblijven, zijn dus beschermd tegen lichamelijk letsel of inwendig letsel doordat er glassplinters in de voeding is gekomen. In veel gevallen zullen de voorschriften van een keurmerk of kwaliteitssysteem voorschrijven dat u mensen moet beschermen. Ook in de voedingsindustrie wordt steeds vaker de eis gesteld dat het glas beveiligd is om bij breuk geen glasscherven in het eten te krijgen, maar het is ook zonder die regelgeving vaak een absolute noodzaak.

Het aanbrengen van een veiligheidsfolie is een adequate, duurzame en betaalbare preventiemethode. Inbraakwerende folie kunt u overal gebruiken waar u kans op inbraak hoog acht en uw spullen wilt beschermen tegen diefstal.

Glas etching

Glazen wanden in kantoorruimtes kunnen zo voorzien worden van glass-etch folie’s zodat de mensen in het kantoor meer privacy hebben zonder licht te verliezen.

Ook kunnen wij deze folie plotten, zodat uw logo of iets anders hier uit kan worden gesneden. De folie kan ook ter decoratie gebruikt worden op wanden in combinatie met transparant gekleurde folies.       

Onze etched glass folies hebben een neutrale uitstraling maar kunnen ook in een licht gekleurde tint geleverd worden. Ook met deze folie soort hebben we ruime ervaring, ook in de grotere projecten; o.a. diverse banken in Nederland. Deze folie’s zijn er in diverse varianten; met een fijne minimale glinstering en met een grovere glinstering. Ze kunnen bovendien perfect gecombineerd worden met andere gekleurde of transparante vinyls of digitale prints

Zonwerende folie

Kostenbesparende manieren om de dagelijkse werkzaamheden te verbeteren. Het vervangen van oudere, inefficiënte ramen kan positieve resultaten opleveren door oudere airconditioningssystemen minder te belasten, vooral tijdens zeer warme periodes. Het vervangen van glas is een ingewikkelde en dure oplossing, maar het aanbrengen van raamfolie is een modificatie die zeer energiebesparend is. De huidige generatie raamfolies houdt zonne-energie tegen, brengt de binnentemperatuur in balans, verlaagt de koelingskosten en verlengt de levensduur van de meeste airconditioningssystemen.

One way vision

One way vision folie is een geperforeerde zelfklevende folie die voor 60% dicht is en voor 40% uit gaatjes bestaat. De printzijde is wit met een zwarte lijmlaag aan de achterzijde. Je gebruikt One way vision folie zowel binnen als buiten.

Met deze folie kun je van binnen naar buiten kijken maar niet andersom. Het daglicht komt uiteraard wel binnen. De heldere kleuren en prints aan de voorzijde trekken de aandacht doordat de achterzijde van de folie zwart is. Voor het juiste resultaat moet het licht aan de zichtzijde helderder zijn dan aan de plakzijde, de doorkijk zijde.

Statische folie

Statisch hechtende folie wordt gemaakt van hoogwaardige homopolymere PVC plakfolie. De folie is gemakkelijk toe te passen en geschikt voor oppervlakken van glas waar een lijmlaag ongewenst is. Het heeft een maximale printbreedte uit één stuk tot 133 cm.

Statische raamfolie wordt gemaakt zonder gebruik van ftalaten, overeenkomstig met EU richtlijn 2005/84/CE. Hierdoor is het één van de milieuvriendelijkste statisch hechtende plakfolies op de markt. De folie is speciaal voor tijdelijke acties, evenementen of wisselende thema’s.

Je plakt de folie bijvoorbeeld op ramen en spiegels en kiest uit een witte of transparante folie voor de juiste uitstraling. De witte variant heeft een ondoorzichtige basis. Transparante statisch hechtende folie is weliswaar transparant, maar niet geheel doorzichtig.